Mletí antuky

29. 7. 2015

Naše tenisové kurty spotřebují každý rok velké množství antuky. Vlivem povětrnostních podmínek a hlavně zimního počasí dochází k úbytku vrchní jemné antukové vrstvy a ke zvedání spodní základní části, kterou tvoří zejména hlína a škvára. Proto se před každou sezónou musí kurty válcovat a zasypávat novou antukou.

Antuka není nic jiného než rozdrcená stará střešní krytina. Odpad ze střechy… To přece nemůže být drahé… řeknete si, ale omyl. Tuna hotové namleté antuky stojí více jak tři tisíce korun a pro naše kurty je potřeba tun pět na jeden rok.

Úsporným opatřením je proto namlet si antuku sami. Starou střešní krytinu jsme získali od lidí, kteří zrovna rekonstruovali střechu. Tím jsme alespoň pomohli s likvidací odpadu. Mlecí stroj je zapůjčen pouze na jeden týden a tak máme co dělat abychom vše stihli. Apeluji na ostatní členy oddílu aby se také zapojili do brigády. Někteří totiž o své dovolené tráví u mlecího stroje celý den a bylo by vhodné je vystřídat. Děkuji.

Comments 1

  1. Jardik

    Zdravím drtiče antuky :-).
    Chtěl bych touto cestou poděkovat všem, kteří se zúčastnili této velkolepé akce. Zvláště těm, kteří tam trávili většinu času a místo toho si mohli užívat dovolenou nebo trávit volný čas jinou aktivitou. Jsem velmi rád, že jsme to zvládli i za tak hrozných podmínek. Ještě jednou všem velké díky. Pro všechny kteří se na této akci podíleli plánuji nějakou tu bečičku piva a uzenou kýtu.
    S pozdravem Bachůrek J.

Napsat komentář