Ferdovo sportovní odpoledne 2019

4. 6. 2019

1. červen je dnem všech dětí. Letos vyšel přesně na sobotu, kterou jsme věnovali zábavě pro naše nejmenší. Tenisový oddíl ve spolupráci s Českým červeným křížem pořádal „Ferdovo sportovní odpoledne“.

Na děti čekala dvacítka sportovních a zábavných disciplín. Začínalo se u tenisových kurtů na multifunkčním hřišti, kde si vyzkoušely kop na branku, poskládat obrázek Ferdy mravence nebo také správně zavázat tkaničku. Na parkovišti u hřbitova si mohly děti postavit dřevěnou pyramidu, zaskákat panáka a ukázat, že umí vytřídit každodenní odpad z domácnosti. Druhá polovina soutěží byla na tréninkovém hřišti. Malý závodnici si mohli vyzkoušet vyprat prádlo, pověsit jej na šňůru a poskládat. Ferda „Oskar“ naučil děti udělat papírovou šipku a lodičku. Oblíbená disciplína byla také pouštění kačenek po vodní dráze. Zde děti nabíraly vodu, která v parném odpoledni alespoň trochu osvěžovala. Proto se u tohoto úkolu tvořily mírné fronty. Na závěr se mohly děti i s doprovodem rodičů přeplavit naší polystyrenovou lodí přes Olšavu a na druhém břehu pozdravit vodníka. Po náročné zkoušce dovedností a zažité zábavy si daly špekáček i zmrzlinu a aby se to všechno dobře promíchalo mohly si zaskákat na nafukovacím hradu.

Letošní Ferdovo sportovní odpoledne mělo rekordní účast přes 170 dětí. Nadmíru se povedlo především díky pěknému počasí, ale hlavně díky našemu týmu, který si zaslouží velkou pochvalu. Obrovský dík patří i řadě sponzorů a obecnímu úřadu Šumice, kteří pomohli finančně tuto akci realizovat.

Napsat komentář