Jarní brigády

18. 4. 2018

Zima je za námi a začalo jaro, které spíše připomíná svými teplotami začátek léta. A to pro všechny členy tenisového oddílu znamená spoustu těžké práce na obnově areálu. Zimní teploty způsobí, že na povrch kurtů vystoupí kamínky a hrubý materiál ze spodních vrstev. Nejdříve musíme jemnými hráběmi celou plochu vyčistit, pak napnout plastové čáry a zaválcovat. Rovnoměrně pohodíme novou antukou a znovu válcujeme. Tento proces trvá většinou 3 týdny.

Před nadcházející sezónou jsme chtěli také zmodernizovat automatický zavlažovací systém. Stávající čerpadlo nestačilo tryskám, které potřebují poměrně vysoký tlak pro svou správnou funkci. Vymysleli jsme tedy nádrž, do které se čerpá voda z Olšavy a novým výkonným čerpadlem ji tlačíme do automatických postřikovačů. S nákupem čerpadla nám ochotně pomohl Obecní úřad. Velmi za to děkujeme. Technickou stránku závlah vymyslel, navrhl a instaloval s pomocí ostatních členů pan Pavel Běťák.

Do tenisových řad šumického oddílu jsme přivítali pár nových tváří. Věřím, že se jim bude dařit v tréninku i v turnajích. Děti mohou opět nastoupit do přípravky a to už 7. května. Letošní den dětí oslavíme na Ferdově sportovním odpoledni v sobotu 2. června. Děti i rodiče, jste srdečně zváni.

Sezóna může tedy vesele začít. Přejeme všem hodně úspěchů a radosti ze hry.

 

Napsat komentář